Ecomuseu-Farinera

La visita a la Farinera no us deixarà de sorprendre!

L’Ecomuseu-Farinera. Un museu al teu abast!

La tradició molinera de Castelló d’Empúries li ve d’antic, quan la vila era la capital del comtat i hi havia tres molins fariners que funcionaven amb l’aigua del rec del molí. D’aquests tres molins, només se’n va conservar un, ja transformat en farinera. Avui, recuperat pel municipi i convertit en museu, us convida a conèixer el procés d’industrialització de la farina.

I si voleu saber més coses sobre la industrialització al nostre país, us oferim un ampli ventall de museus, distribuïts per tot el territori català, que formen part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Castelló d’Empúries i Empuriabrava, turisme

No deixeu de visitar la vila comtal de Castelló d’Empúries: el call jueu, la basílica de Santa Maria, la presó medieval del segle XIV, les restes de la muralla… Gaudiu també dels canals navegables i de tota l’oferta lúdica i esportiva d’Empuriabrava.

A l’Oficina de Turisme us donarem informació per gaudir millor de la vostra estada entre nosaltres.

Farinera, fàbrica de farina

La Farinera és una fàbrica de final del segle XIX i de la primera meitat del segle XX. Endinseu-vos en el recorregut que us portarà d’un pis a l’altre, tot seguint el complex viatge del gra de blat. Entreu-hi, oloreu, prepareu els sentits i deixeu-vos portar a través de la història i la ciència per conèixer una mica més el món del blat, la farina i el pa.

http://www.ecomuseu-farinera.org/index2.php

 

La visite de la Farinera ne laissera pas de vous surprendre !

L’Ecomuseu-Farinera. Un musée à votre portée !

La tradition meunière de Castelló d’Empúries date de longtemps, lorsque la ville était la capitale du comté, avec trois moulins à farine qui fonctionnaient grâce à l’eau du canal d’irrigation. De ces trois moulins, un seul a été conservé, puis transformé en minoterie. Après avoir été récupéré par la municipalité et transformé en musée, il vous invite à présent à venir découvrir le processus d’industrialisation de la farine.

Si vous voulez en savoir plus sur l’industrialisation en Catalogne, vous disposez de nombreux musées répartis sur l’ensemble du territoire catalan et faisant partie du Système territorial du Musée de la Science et de la Technique de Catalogne.

Castelló d’Empúries et Empuriabrava, tourisme

Ne manquez pas de visiter la ville comtale de Castelló d’Empúries, avec son quartier juif, la basilique de Santa Maria, la prison médiévale datant du XIVe siècle, les vestiges de la muraille. Découvrez également les canaux navigables et la variété d’offres ludiques et sportives d’Empuriabrava.

Vous trouverez à l’office de tourisme toutes les informations nécessaires pour passer un excellent séjour parmi nous.

La Farinera, l’usine de farine

La Farinera est une minoterie qui date de la fin du XIXe siècle et de la première moitié du XXe siècle. Suiviez le parcours qui vous conduira d’un étage à l’autre pour suivre le voyage complexe des grains de blé. Entrez, sentez, préparez vos sens et laissez-vous porter à travers l’histoire et la science afin d’approfondir vos connaissances sur le monde du blé, de la farine et du pain.

http://www.ecomuseu-farinera.org/index2.php?la=FRA